Επιτροπή Προγράμματος Σπουδών
Ανδρέας Α. Παπανδρέου
Ο Ανδρέας Α. Παπανδρέου είναι καθηγητής περιβαλλοντικών οικονομικών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έλαβε το πτυχίο του στα οικονομικά από το Queen Mary College του πανεπιστημίου του Λονδίνου και το μεταπτυχιακό στα οικονομικά από το London School of Economics. Απέκτησε το διδακτορικό στα οικονομικά από το Merton College του πανεπιστημίου της Οξφόρδης το 1990. Ο Δρ. Παπανδρέου έχει 30 χρόνια ακαδημαϊκής εμπειρίας σε διάφορα πανεπιστήμια συμπεριλαμβανομένων του University College London και του Harvard. Οι δημοσιεύσεις και το ερευνητικό του έργο εστιάζουν κυρίως στους τομείς της περιβαλλοντικής οικονομικής, θεσμικής και πολιτικής οικονομικής καθώς και της μικροοικονομικής. Μεταξύ των δημοσιεύσεων του συμπεριλαμβάνεται το «Externality and Institutions» (1998) Oxford University Press. Είναι μέλος της Επιτροπής Μελέτης των Επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής της Τράπεζας της Ελλάδας που πρόσφατα εξέδωσε το βιβλίο «Τα οικονομικά της κλιματικής αλλαγής» και συμμετείχε στην εκπόνηση της Εθνικής Στρατηγικής για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή, για κάλυψη των Ελληνικών αναγκών στα πλαίσια των Ηνωμένων Εθνών. Είναι διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Φιλοσοφία και Διοίκηση στο ΕΚΠΑ. Είναι διευθυντής του Εργαστηρίου Πολιτικής Οικονομίας της Βιώσιμης Ανάπτυξης του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ. Τέλος, είναι συν-πρόεδρος στο Ελληνικό Δίκτυο Λύσεων για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών (UN Sustainable Development Solutions Network).
210 368 9440
aap@econ.uoa.gr
Γρυπάρειο Μέγαρο, 4ος όροφος, γραφείο 410
210 727 7503
lazou@philosophy.uoa.gr
Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, Φιλοσοφική Σχολή, 5ος όροφος, κυψέλη 509
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φιλοσοφικής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Φιλοσοφίας, διδάκτορας Φιλοσοφίας του Τμήματος ΦΠΨ του Πανεπιστημίου Αθηνών («Άνθρωπος, Φύση και Πράξη», 2006). Διευθύνει το Εργαστήριο Φιλοσοφίας & Τέχνης ΕΚΠΑ - Phil.Art.Lab από το Γενάρη 2022 (προσωρινός ιστότοπος https://www.facebook.com/philosophy.art.seminars/). Διευθύνει την διετή περιοδική έκδοση P.A.Th. (Φιλοσοφία, τέχνη, θεραπεία) 2020 κ.ε. ISSN 2732-7345, ISSN 2732-7353 (ηλεκτρονική έκδοση/online)
https://www.researchgate.net/publication/358057782_PATH_1_FULL_Repaired, https://www.researchgate.net/publication/358079100_PATH_1_SPECIAL_EDITION.–
Πρόσφατες δημοσιεύσεις της: “Philosophical Games in Primary Education: An Interdisciplinary Approach” (2022), “The Concept of Therapy in Ancient Greek Texts and Dance Practices”(2021), «Παιγνίδι, μέτρο, αρμονία: το βίωμα του χρόνου στην ποιητική σκέψη» (2020), «Η πλατωνική όρχηση σήμερα Ι: Φιλοσοφικές προϋποθέσεις & εφαρμογές» (2020), «Ο χορός ως αντικείμενο επιστημονικής έρευνας και φιλοσοφίας. Προλεγόμενα» (2020), “Man and Measure: Comments on the Crisis of Civilization” (2017) και παλαιότερα: “Justice as Therapy-Justice for Therapy (Θεραπευτική Δικαιοσύνη)” (2000), «Ψυχονοητικά Γεγονότα και η επί σκηνής δράση του ηθοποιού», 2008 και «The Diachronic Character of the Dionysian», 2010, «Ancient Myths, Traditional Civilization and Contemporary Dance Theatre”, 2011, «O Marx για την αρχαία Ελλάδα – ακολουθώντας τον Hegel και τους Νεαρούς Εγελιανούς* κατά τον Παναγιώτη Κονδύλη», 2012, «Άτομο και Κοινωνία κατά τον Adam Smith», 2013, «Πέρα από το χορό: Σύγχρονες αισθητικοθεραπευτικές χρήσεις του χορού στο φως της νιτσεϊκής σκέψης», 2013, «Η «αναγνώριση» της ανθρώπινης ύπαρξης ως κεντρική έννοια της μαρξικής ανθρωπολογίας. Σκέψεις με αφορμή την πρόσφατη κριτική έκδοση των Οικονομικών και Φιλοσοφικών Χειρογράφων του 1844, από τον Michael Quante», 2014, “Au-delà de la danse: la perspective philosophique dans l’étude de la danse grecque ancienne”, 2015, Στοιχεία Φιλοσοφίας της Φύσης, (επιμ.) 2015, Ο John Locke και το Δοκίμιο για την Ανθρώπινη Νόηση – Α΄, 2015, Άνθρωπος, ο Δημιουργός, 2015, Τέχνη, Φιλοσοφία, Θεραπεία, (επιμ.), 2015, κ.ά.
Ευαγγελία Σιάχου
Η Δρ. Ευαγγελία Σιάχου, είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο γνωστικό αντικείμενο της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού. Είναι διδάκτωρ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (2011), κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού από το London School of Economics and Political Science (2002) και είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου (2000).
Έχει πολυετή διδακτική εμπειρία στο γνωστικό αντικείμενο της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού καθώς και της Διοίκησης Επιχειρήσεων σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών (μεταξύ άλλων, University of Athens MBA, M.Sc. Φιλοσοφίας και Διοίκησης, Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Liverpool, International Hellenic University, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας). Για την αφοσίωσή της στη διδασκαλία, η Δρ. Σιάχου, βραβεύτηκε με τίτλο διδακτικής αριστείας από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ (2019).
Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και επιστημονικές εργασίες της έχουν παρουσιαστεί σε διάφορα ευρωπαϊκά και διεθνή ακαδημαϊκά συνέδρια (European Academy of Management, Strategic Management Society, British Academy of Management, etc.).
Το 2015 βραβεύτηκε με το βραβείο Emerald Literati Network Highly Commended Paper και το 2019 με το βραβείο Emerald Literati Network Outstanding Paper. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αυτήν την περίοδο συνδέονται με τη Διαχείριση της Γνώσης και της Καινοτομίας, το ρόλο της ηγεσίας στην απόδοση των εργαζομένων, καθώς και με την επίδραση των πρακτικών της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού σε διάφορα εργασιακά και οργανωσιακά αποτελέσματα.
Στο παρελθόν, η Δρ. Σιάχου έχει υπηρετήσει διάφορους ηγετικούς και συντονιστικούς ρόλους σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Έχει, επίσης, εργαστεί στο Τμήμα Στρατηγικού Σχεδιασμού των Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004 καθώς και στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού του Κέντρου Ανάπτυξης Επιχειρήσεων (CDE) υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.
210 727 7880
esiachou@econ.uoa.gr
Γρυπάρειο Μέγαρο, 5ος όροφος, γραφείο 518