Διδάσκοντες

Ανδρέας Γεωργαντόπουλος

Δόκτωρ


Γεώργιος Ηλιού

Δόκτωρ


Φαίδων Καλφάογλου

Δόκτωρ


Μιχαήλ Κατσιμίτσης

Δόκτωρ


Άννα Λάζου

Επίκουρη Καθηγήτρια


Αντωνία Λαμπάκη

Δόκτωρ


Κωνσταντίνος Λοΐζος

Δόκτωρ


Δημήτρης Μπάλιος

Αναπληρωτής Καθηγητής


Παναγιώτης Πανταζάκος

Καθηγητής


Ειρήνη Παντελίδη

Δόκτωρ


Ανδρέας Παπανδρέου

Καθηγητής


Αναστάσιος Παππάς

Δόκτωρ


Λαμπρινή Πήχα

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια


Ευαγγελία Σιάχου

Επίκουρη Καθηγήτρια


Ευάγγελος Σφακιανάκης

Δόκτωρ


Κανέλλος Τούντας

Επίκουρος Καθηγητής


Γεώργιος Χορταρέας

Καθηγητής


Ανδρέας Γεωργαντόπουλος

Ο Ανδρέας Γεωργαντόπουλος είναι Διδάκτωρ Λογιστικής του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών ενώ στο ίδιο Πανεπιστήμιο έχει διατελέσει και ως μεταδιδακτορικός ερευνητής. Επίσης, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου και πτυχίου  του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Δρ. Ανδρέας Γεωργαντόπουλος έχει διδάξει Χρηματοοικονομική Διοίκηση, Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα και Λογιστική Επιχειρηματικών Κλάδων στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, Διοικητική Λογιστική, Χρηματοοικονομική Λογιστική και Χρηματοοικονομική Πληροφόρηση στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «ΜΒΑ» του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με το University of Kentucky, Παρουσίαση και Ανάλυση Λογιστικών Καταστάσεων στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Φιλοσοφία και Διοίκηση» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Τραπεζική Διοίκηση και Λογιστική και Χρηματοοικονομική για Στελέχη Επιχειρήσεων στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών «Τραπεζική» και «ΜΒΑ» αντιστοίχως, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα σε Πρόγραμμα Επιμόρφωσης και Κατάρτισης Στελεχών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Επιπλέον, ο Δρ. Ανδρέας Γεωργαντόπουλος έχει εργαστεί ως Διευθυντής στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, ως Στέλεχος Κανονιστικής Συμμόρφωσης στην Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος και ως Φορολογικός Σύμβουλος στην εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων KPMG. Τα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στα γνωστικά πεδία της εταιρικής διακυβέρνησης, της φοροαποφυγής και της μερισματικής πολιτικής. 

Γιώργος Ηλιού

O Γιώργος Ηλιού είναι κάτοχος δύο διδακτορικών διπλωμάτων: διδάκτωρ Φιλοσοφίας του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτωρ του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Είναι απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ενώ έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές (Master) στην ιστορική έρευνα, διδακτική και νέες τεχνολογίες στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Έχει υπηρετήσει ως ειδικός σύμβουλος στην Περιφέρεια Αττικής, στην Νομαρχία Αθηνών και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ενώ υπήρξε Competition Μanager στην Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων ‘Αθήνα 2004’ και Sport and Venue Manager στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics ‘Αθήνα 2011’.

Είναι μέλος ΣΕΠ στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ενώ έχει διδάξει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου καθώς και σε άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Στο ΔΠΜΣ Φιλοσοφία και Διοίκηση (MSc Philosophy and Management) του ΕΚΠΑ διδάσκει το μάθημα «Λογική και Γνωσιοθεωρία». Εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Φαίδων Καλφάογλου

Ο Φαίδων Καλφάογλου είναι οικονομολόγος στην Τράπεζα της Ελλάδος με πολυετή θητεία στη Διεύθυνση Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος και τη Διεύθυνση Οικονομικής Ανάλυσης και Μελετών. Είναι επίσης καθηγητής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών της Τραπεζικής. Υπήρξε στέλεχος της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος καθώς και της Ιονικής Τράπεζας.

Σπούδασε οικονομικές επιστήμες αρχικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και κατόπιν στο  University of Kent απ’ όπου απέκτησε μεταπτυχιακό στα Οικονομικά και την Οικονομετρία. Επέστρεψε στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών κι εκπόνησε το διδακτορικό του με θέμα την  Χρηματοοικονομική διαφάνεια του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Άρθρα του με θέματα όπως οι τραπεζικοί κίνδυνοι, η εποπτεία και η κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα περιοδικά όπως Σπουδαί, Δελτίο Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών,  Επιθεώρηση Οικονομικών Επιστημών, Οικονομικό Δελτίο Τράπεζας της Ελλάδος κ.λπ. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα τραπεζικής, διαχείρισης κινδύνων και κανονιστικού πλαισίου τραπεζών.

Μιχάλης Κατσιμίτσης

Σπούδασε φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, απ’ όπου έλαβε και το διδακτορικό του. Έχει λάβει δύο υποτροφίες, του The Ryoichi Sasakawa Young Leaders Fellowship Fund (παρέχεται σε άτομα με οργανωτικές/ηγετικές ικανότητες) και του Ιδρύματος Παναγιώτη & Έφης Μιχελή.

Έχει διδάξει ως λέκτωρ ΠΔ/407 στον Τομέα Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ «Νεότερη Ευρωπαϊκή Φιλοσοφία» και «Συστηματική Φιλοσοφία και Εισαγωγή στη Νεότερη Φιλοσοφία». Επίσης δίδαξε στο πρόγραμμα «Ακαδημία Πλάτωνος, η Πολιτεία και ο Πολίτης» του ΕΚΠΑ, αλλά και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ τα τελευταία χρόνια διδάσκει νεότερη φιλοσοφία και ηγεσία στο ΜΠΣ «Φιλοσοφία και διοίκηση» του ΕΚΠΑ.

Έχει δώσει πλήθος διαλέξεων πάνω σε θέματα φιλοσοφικού ενδιαφέροντος. Ασχολείται με τη μετάφραση και την επιμέλεια κειμένων, κυρίως φιλοσοφικού και ιστορικού περιεχομένου. Έχει συμμετάσχει ενεργά στην οργάνωση φιλοσοφικών κυρίως συνεδρίων. Άρθρα του σχετικά με την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τη φιλοσοφία και την αγορά εργασίας, αλλά και την ηγεσία έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες, περιοδικά και ιστοτόπους, ενώ έχει συγγράψει και βιβλία για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Είναι συγγραφέας του εξ αποστάσεως αγγλόφωνου προγράμματος φιλοσοφίας «Ancient Philosophy: The Art of Living», καθώς και συν-συγγραφέας του ελληνόφωνου «Αρχαία Κίνα: Μαθήματα Στρατηγικής και Ηγεσίας», τα οποία προσφέρει το E-Learning του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Άννα Λάζου

Επίκουρη Καθηγήτρια Φιλοσοφικής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Φιλοσοφίας, διδάκτορας Φιλοσοφίας του Τμήματος ΦΠΨ του Πανεπιστημίου Αθηνών («Άνθρωπος, Φύση και Πράξη», 2006). Διευθύνει το Εργαστήριο Φιλοσοφίας & Τέχνης ΕΚΠΑ - Phil.Art.Lab από το Γενάρη 2022 (προσωρινός ιστότοπος https://www.facebook.com/philosophy.art.seminars/). Διευθύνει την διετή περιοδική έκδοση P.A.Th. (Φιλοσοφία, τέχνη, θεραπεία) 2020 κ.ε. ISSN 2732-7345, ISSN 2732-7353 (ηλεκτρονική έκδοση/online)

https://www.researchgate.net/publication/358057782_PATH_1_FULL_Repaired, https://www.researchgate.net/publication/358079100_PATH_1_SPECIAL_EDITION.–

Πρόσφατες δημοσιεύσεις της: “Philosophical Games in Primary Education: An Interdisciplinary Approach” (2022), “The Concept of Therapy in Ancient Greek Texts and Dance Practices”(2021), «Παιγνίδι, μέτρο, αρμονία: το βίωμα του χρόνου στην ποιητική σκέψη» (2020), «Η πλατωνική όρχηση σήμερα Ι: Φιλοσοφικές προϋποθέσεις & εφαρμογές» (2020), «Ο χορός ως αντικείμενο επιστημονικής έρευνας και φιλοσοφίας. Προλεγόμενα» (2020), “Man and Measure: Comments on the Crisis of Civilization” (2017) και παλαιότερα: “Justice as Therapy-Justice for Therapy (Θεραπευτική Δικαιοσύνη)” (2000), «Ψυχονοητικά Γεγονότα και η επί σκηνής δράση του ηθοποιού», 2008 και «The Diachronic Character of the Dionysian», 2010, «Ancient Myths, Traditional Civilization and Contemporary Dance Theatre”, 2011, «O Marx για την αρχαία Ελλάδα – ακολουθώντας τον Hegel και τους Νεαρούς Εγελιανούςκατά τον Παναγιώτη Κονδύλη», 2012, «Άτομο και Κοινωνία κατά τον Adam Smith», 2013, «Πέρα από το χορό: Σύγχρονες αισθητικοθεραπευτικές χρήσεις του χορού στο φως της νιτσεϊκής σκέψης», 2013, «Η «αναγνώριση» της ανθρώπινης ύπαρξης ως κεντρική έννοια της μαρξικής ανθρωπολογίας. Σκέψεις με αφορμή την πρόσφατη κριτική έκδοση των Οικονομικών και Φιλοσοφικών Χειρογράφων του 1844, από τον Michael Quante», 2014, “Au-delà de la danse: la perspective philosophique dans l’étude de la danse grecque ancienne”, 2015, Στοιχεία Φιλοσοφίας της Φύσης, (επιμ.) 2015, Ο John Locke και το Δοκίμιο για την Ανθρώπινη Νόηση – Α΄, 2015,  Άνθρωπος, ο Δημιουργός, 2015, Τέχνη, Φιλοσοφία, Θεραπεία, (επιμ.), 2015, κ.ά. 

Αντωνία Λαμπάκη

Η Δρ. Αντωνία Λαμπάκη κατέχει Διδακτορικό στη Στρατηγική από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), MBA TQM International και Πτυχίο στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Διδάσκει στρατηγική και μαθήματα που σχετίζονται με τη διοίκηση επιχειρήσεων σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο ΟΠΑ και στο ACG. Επιπρόσθετα, έχει εκπονήσει μεταδιδακτορική έρευνα στο Ο.Π.Α. μελετώντας τον ρόλο της οργανωσιακής πολιτικής στην επιτυχημένη υλοποίηση στρατηγικών αποφάσεων. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα της κ. Λαμπάκη συνδυάζουν την Επιχειρησιακή Στρατηγική με την Οργανωσιακή Συμπεριφορά. Συγκεκριμένα, η έρευνά της εστιάζει στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση στρατηγικών αλλαγών. Εργασίες της έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή περιοδικά όπως το Journal of Managerial Psychology, Organizational Dynamics, European Management Journal και έχουν παρουσιαστεί σε πολλά διεθνή συνέδρια συμπεριλαμβανομένων των: Strategic Management Society Annual Conference και EuropeanAcademy of Management Annual Conference. Επιπρόσθετα, η Δρ. Λαμπάκη έχει εκτενή εργασιακή εμπειρία σαν σύμβουλος επιχειρήσεων και εκπαιδεύτρια στελεχών. Έχει εργάζεται ως senior consultant σε μια Αγγλική συμβουλευτική εταιρεία, την Critical Future. Επίσης, έχει εργαστεί για 7 χρόνια στην πολυεθνική συμβουλευτική εταιρεία PricewaterhouseCoopers (PwC).

Κωνσταντίνος Λοΐζος

Ο Κωνσταντίνος Λοΐζος γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα και είναι Ερευνητής Β΄ στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) με αντικείμενο την Αναπτυξιακή Χρηματοοικονομική και την Τραπεζική Ρύθμιση. Έχει σπουδάσει Οικονομικές Επιστήμες, Κοινωνιολογία και Δημόσια Διοίκηση και έχει λάβει διπλώματα MSc in Financial Economics (University of London), MPhil in Economics και DPhil in Economics (ΕΚΠΑ). Έχει διδάξει επί σειρά ετών στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, τραπεζική οικονομική, χρηματοοικονομική ρύθμιση, μακροοικονομική θεωρία, ιστορία της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, ιστορία των επιχειρήσεων και μεθοδολογία των οικονομικών επιστημών.  Ως ερευνητής έχει επίσης συνεργαστεί με την Τράπεζα της Ελλάδος και την ΕΣΕΕ. Στις δημοσιεύσεις του περιλαμβάνονται άρθρα που έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή περιοδικά όπως τα The Journal of Economic Surveys, The Journal of Economic Issues, Economic Alternatives, τρία βιβλία καθώς και συμμετοχές σε συλλογικούς τόμους με έμφαση στην ελληνική εμπειρία σε αντικείμενα όπως η αναπτυξιακή τραπεζική, η χρηματοδότηση της ανάπτυξης και τα χρηματοπιστωτικά συστήματα, η τραπεζική ρύθμιση και η θεωρία και ιστορία των οικονομικών θεσμών. 

Δημήτριος Μπάλιος

Ο Δημήτριος Π. Μπάλιος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Λογιστικής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από όπου και έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα το 2006. Έχει απασχοληθεί ως ερευνητής σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα του ΕΚΠΑ και του Πανεπιστημίου Πειραιά και έχει διατελέσει υπεύθυνος τμημάτων ανάλυσης χρηματιστηριακών εταιρειών – μελών του Χρηματιστηρίου της Αθήνας κατά την περίοδο 2003 - 2008.

Έχει διδάξει προπτυχιακά μαθήματα στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ ως μέλος του Τομέα Οικονομικής και Διοίκησης των Επιχειρήσεων – Χρηματοοικονομικής και στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά. Έχει διδάξει σε προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών στο ΕΚΠΑ, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στο ΤΕΙ Πειραιά. Τα γνωστικά αντικείμενα των μαθημάτων που έχει διδάξει αφορούν την Χρηματοοικονομική Λογιστική, την Διοικητική Λογιστική καθώς και ειδικά θέματα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής όπως κοστολόγηση, χρηματοοικονομική διοίκηση και ανάλυση επενδύσεων. Επιπλέον, έχει εισηγηθεί σε διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα εταιρειών και τραπεζών (π.χ. Πιστοποιήσεις Τράπεζας της Ελλάδος).

Ο Δρ. Δημήτρης Μπάλιος, από το 2022 είναι Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «National and Kapodistrian University of Athens MBA», ενώ είναι μέλος της Ακαδημαϊκής του Επιτροπής από το 2015. Επιπλέον, είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Φιλοσοφία και Διοίκηση» του ΕΚΠΑ από το 2019. Από το 2020 είναι μέλος της Ακαδημαϊκής Επιτροπής Εποπτείας του νέου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με τίτλο «Τραπεζική, Χρηματοοικονομική και Χρηματοοικονομική Τεχνολογία». Ο Δρ. Μπάλιος από το 2021 είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Εκπαίδευσης και Εφαρμογών Λογιστικής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τέλος, τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συνδέονται με την εφαρμογή των διαφόρων Προτύπων Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (όπως ΕΛΠ, IFRS, IPSAS), της ποιότητας της λογιστικής πληροφόρησης, της ανάλυσης των λογιστικών καταστάσεων καθώς και της ανάπτυξης υποδειγμάτων αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας βάσει λογιστικών πληροφοριών. Άρθρα του έχουν βραβευθεί (Best Paper Award) ή/και δημοσιευθεί σε διάφορα διεθνή επιστημονικά περιοδικά μεταξύ των οποίων τα Journal of Corporate Finance, International Journal of Managerial and Financial Accounting, Research in International Business and Finance, Applied Economics, Cogent Economics and Finance και Managerial Finance.

Παναγιώτης Πανταζάκος

Ο Παναγιώτης Πανταζάκος είναι Καθηγητής, στο Τμήμα Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) με γνωστικό αντικείμενο "Ηθική" και στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Σπούδασε Φιλοσοφία, Θεολογία και Νομικά (τελειόφοιτος 1996) στο ΕΚΠΑ. Η Διδακτορική του Διατριβή είχε ως θέμα: Η φυσική Θεολογία και το φυσικό δίκαιο στη φιλοσοφία των σοφιστών του 5ου π.Χ. αιώνα. Μεταξύ άλλων έχει διατελέσει: Καθηγητής στη «Σχολή Μωραΐτη», Καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, Αξιολογητής Ερευνητικών Προτάσεων στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, το Υπουργείο Έρευνας και Τεχνολογίας κ.ά, Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου των Ειδικών Μεταπτυχιακών Υποτρόφων (Ε.Μ.Υ.) του ΕΚΠΑ, Διευθυντής του Τομέα Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ, Διευθυντής του Εργαστηρίου: Φιλοσοφική Συμβουλευτική και Αυτογνωσία, Διευθυντής του Διαπανεπιστημιακού Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών μεταξύ των Τμημάτων Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου: «Ηθική Φιλοσοφία», Πρόεδρος της Ειδικής Διατμηματικής Επιτροπής του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών: «Φιλοσοφία και Διοίκηση», Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Σχολής Ξεναγών του Υπουργείου Τουρισμού, Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής και Δεοντολογίας για τις κλινικές δοκιμές (National Ethics Committee), Πρόεδρος της Επιλογής Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Κοινωνικής Ασφάλισης,  κ.ά.

Ειρήνη Παντελίδη

Η  Δρ. Ειρήνη Παντελίδη κατάγεται από τη Ρόδο. Έζησε 15 χρόνια στην Μεγάλη Βρετανία, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές της και απέκτησε μακροετή διδακτική και κλινική εμπειρία στον τομέα της ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας.

Απέκτησε ένα πτυχίο BSc στη ψυχολογία & κοινωνιολογία (Πανεπιστήμιο Derby), ένα μεταπτυχιακό  MSc στη συμβουλευτική (Πανεπιστήμιο Hull) και ένα δεύτερο μεταπτυχιακό MSc στη γνωσιακή συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία (Πανεπιστήμιο Derby), καθώς επίσης ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της στη μέθοδο. Το 2014 ολοκλήρωσε τη διδακτορική της έρευνα με θέμα την χαμηλή αυτοπεποίθηση και την τελειομανία και έλαβε το τίτλο Doctor of Psychotherapy.

To 2003, σε ηλικία 24 ετών, αναγνωρίστηκε κλινική λέκτορας στο τμήμα κοινωνικών επιστημών και ψυχοθεραπείας του πανεπιστημίου Derby. Εργάστηκε ως Κλινική Λέκτορας κ Κλινική Επόπτρια στο Προπτυχιακό Ψυχολογίας & Ψυχοθεραπείας   (BSc in Psychology & Psychotherapeutics) και στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Εκλεκτικής Συμβουλευτικής (MSc in Integrated Counselling), ταυτοχρόνως ήταν υπεύθυνη 11 Μαθημάτων στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Κλινικής ψυχολογίας και Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής ψυχοθεραπείας (MSc in Cognitive Behavioral Psychotherapy). Στο πανεπιστήμιο του Derby εργάστηκε ως το 2010, ενώ για 1 χρόνο από το 2010-2011 εργάστηκε ως Επιστημονικός συνεργάτης στη θέση εξωτερικού εξεταστή στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής & Συμβουλευτικής του Πανεπιστήμιου της Ουαλίας (Newport, University of Wales) και ως Κλινική Λέκτορας, στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Κλινικής ψυχολογίας και Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής ψυχοθεραπείας της σχολής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Χαλ (University of Hull)

Ταυτόχρονα με την ακαδημαϊκή της καριέρα απέκτησε εκτενή κλινική εμπειρία δουλεύοντας ως ψυχοθεραπεύτρια από το 2001 με παιδιά/εφήβους και ενήλικες στην επίλυση  περιστατικών άγχους, κατάθλιψης, μετατραυματικού στρες, συναισθηματικών διαταραχών, διατροφικών διαταραχών, κρίσεις πανικού κα. Συνεργάστηκε με τον δημόσιο τομέα και το εθνικό σύστημα υγείας της Αγγλίας καθώς επίσης και με τον ιδιωτικό τομέα σε συνεργασία με  ιατρεία και κέντρα ψυχοθεραπείας.

Το 2011 επέστρεψε στην Ελλάδα όπου και εργάζεται  ως ελεύθερη επαγγελματίας – Ψυχοθεραπεύτρια και Λέκτορας. Για 2 χρόνια συνεργάστηκε  ως καθηγήτρια σε Ιδιωτική σχολή (Κολέγιο Mediterranean) στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας.  

Από το 2015 ως σήμερα είναι Επιστημονικός συνεργάτης - Λέκτορας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) ως Υπεύθυνη Μαθήματος στα μαθήματα Ψυχολογία Διαπραγματεύσεων Α- Β & Κοινωνική Ψυχολογία Διαπραγματεύσεων Α- Β στο πρόγραμμα Diploma/ Certificate in Negotiations.

Ταυτοχρόνως από το 2018 ως σήμερα είναι Επιστημονικός συνεργάτης – Λέκτορας  στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) ως Υπεύθυνη Μαθήματος «Ηθική στις Διαπραγματεύσεις»   στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών σπουδών  στην  «Φιλοσοφία και Διοίκηση» Τμήμα Φιλοσοφίας & Τμήμα Οικονομικών Επιστημών.

Ανδρέας Α. Παπανδρέου

Ο Ανδρέας Α. Παπανδρέου είναι καθηγητής περιβαλλοντικών οικονομικών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έλαβε το πτυχίο του στα οικονομικά από το Queen Mary College του πανεπιστημίου του Λονδίνου και το μεταπτυχιακό στα οικονομικά από το London School of Economics. Απέκτησε το διδακτορικό στα οικονομικά από το Merton College του πανεπιστημίου της Οξφόρδης το 1990. Ο Δρ. Παπανδρέου έχει 30 χρόνια ακαδημαϊκής εμπειρίας σε διάφορα πανεπιστήμια συμπεριλαμβανομένων του University College London και του Harvard. Οι δημοσιεύσεις και το ερευνητικό του έργο εστιάζουν κυρίως στους τομείς της περιβαλλοντικής οικονομικής, θεσμικής και πολιτικής οικονομικής καθώς και της μικροοικονομικής. Μεταξύ των δημοσιεύσεων του συμπεριλαμβάνεται το «Externality and Institutions» (1998) Oxford University Press. Είναι μέλος της Επιτροπής Μελέτης των Επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής της Τράπεζας της Ελλάδας που πρόσφατα εξέδωσε το βιβλίο «Τα οικονομικά της κλιματικής αλλαγής» και συμμετείχε στην εκπόνηση της Εθνικής Στρατηγικής για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή, για κάλυψη των Ελληνικών αναγκών στα πλαίσια των Ηνωμένων Εθνών. Είναι διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Φιλοσοφία και Διοίκηση στο ΕΚΠΑ. Είναι διευθυντής του Εργαστηρίου Πολιτικής Οικονομίας της Βιώσιμης Ανάπτυξης του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ. Τέλος, είναι συν-πρόεδρος στο Ελληνικό Δίκτυο Λύσεων για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών (UN Sustainable Development Solutions Network).

Αναστάσιος Παππάς

O Δρ. Αναστάσιος Παππάς κατέχει πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διεθνή Τραπεζική Διοίκηση και Χρηματοοικονομική (MSc in International Banking and Finance) από το Πανεπιστήμιο του Southampton του Ηνωμένου Βασιλείου και διδακτορικό στη Μακροοικονομική από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Η έρευνα στη διδακτορική του διατριβή αφορούσε τις μακροοικονομικές ισορροπίες και την κίνηση κεφαλαίων στο πλαίσιο της σύγχρονης παγκοσμιοποίησης των οικονομιών.

Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στην Ελλάδα (εταιρίες συμβούλων, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ΟΤΑ). Την τρέχουσα περίοδο εργάζεται ως ειδικός επιστήμονας στο Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο, όπου κατέχει τη θέση του επικεφαλής του Τμήματος Μελετών. Το αντικείμενο της εργασίας του αφορά στον έλεγχο της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του κράτους, την μελέτη και παρακολούθηση των ευρωπαϊκών δημοσιονομικών κανόνων, την οικονομική ανάλυση, τις μακροοικονομικές και δημοσιονομικές προβλέψεις και τις προτάσεις οικονομικής πολιτικής.

Έχει διδάξει μαθήματα οικονομικής κατεύθυνσης σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διοίκηση Επιχειρήσεων - ΜΒΑ»), και στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων–ΜΒΑ, στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Πολιτικής Οικονομίας και στο πρόγραμμα Μεταπτυχιακών σπουδών στη Φιλοσοφία και Διοίκηση).

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη μακροοικονομική, νομισματική, δημοσιονομική πολιτική, τις οικονομικές προβλέψεις, τη μελέτη των χρηματοπιστωτικών κρίσεων και της κίνησης των κεφαλαίων.

Λαμπρινή Πήχα

Η Λαμπρινή Π. Πήχα είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εμπορικής Διοίκησης (Μάρκετινγκ) στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε το πρώτο της πτυχίο από το τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), όπου και πρώτευσε, συνέχισε τις σπουδές της στο ίδιο πανεπιστήμιο λαμβάνοντας τον μεταπτυχιακό της τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ), όπου επίσης αρίστευσε, και απέκτησε το διδακτορικό της δίπλωμα από το ΟΠΑ με αντικείμενο τη διοίκηση επωνυμίας. Έχει λάβει πλήθος βραβείων και υποτροφιών για την εξαιρετική της επίδοση κατά τη διάρκεια των σπουδών της, μεταξύ των οποίων και υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

Η ερευνητική της δουλειά της έχει δημοσιευτεί με επιτυχία σε αναγνωρισμένα διεθνή συνέδρια μάρκετινγκ και επιστημονικά περιοδικά υψηλού κύρους όπως το Journal of Business Research, το Journal of Marketing Management και το Journal of Product and Brand Management. Παράλληλα με την ακαδημαϊκή της δραστηριότητα είναι δραστήρια στο χώρο των επιχειρήσεων, εργαζόμενη ως σύμβουλος στρατηγικής και μάρκετινγκ και αναλαμβάνοντας το συντονισμό και διαχείριση ερευνητικών έργων για λογαριασμό ιδιωτικών επιχειρήσεων και δημόσιων οργανισμών.

Έχει διδάξει μαθήματα σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Τα γνωστικά αντικείμενα των μαθημάτων που έχει διδάξει αφορούν, μεταξύ άλλων, στη Διοίκηση Μάρκετινγκ, τη Διοίκηση Επώνυμου Προϊόντος,  το Στρατηγικό Μάρκετινγκ και τη Στρατηγική των Επιχειρήσεων. Τέλος, έχει εισηγηθεί σε διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα ιδιωτικών και δημοσίων επιχειρήσεων.

Έως σήμερα, έχει εργαστεί ως Επιστημονική Συνεργάτης και Διδάσκουσα των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως διδάσκουσα των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως μέλος ΣΕΠ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, καθώς και ως διδάσκουσα στα διαδικτυακά προγράμματα μάρκετινγκ του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Ευαγγελία Σιάχου

Η Δρ. Ευαγγελία Σιάχου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Η Δρ. Ευαγγελία Σιάχου είναι διδάκτωρ του Οικονομικού́ Πανεπιστήμιου Αθηνών, κατέχει μεταπτυχιακό́ τίτλο σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού́ από́ το London School of Economics and Political Science (LSE) και είναι, επίσης, πτυχιούχος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστήμιου.

Έχει πολλά χρόνια εμπειρίας στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Από́ το 2016, διδάσκει, επίσης, στο Ανοικτό́ Πανεπιστήμιο της Κύπρου με την ιδιότητα της Συντονίστριας σε θεματική ενότητα του ΜΒΑ. Για τις διδακτικές της επιδόσεις βραβεύτηκε το 2019 με το Faculty Excellence Award από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ στο οποίο διδάσκει σε μεταπτυχιακά́ μαθήματα στο γνωστικό́ πεδίο της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού́ από το 2017.

Έχει, διδάξει, επίσης, στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο ως μέλος ΣΕΠ και στο Hellenic American College στο οποίο διετέλεσε Διευθύντρια του Προγράμματος της Γενικής Εκπαίδευσης και Ακαδημαϊκών Υποθέσεψν καθώς επίσης και Συντονίστρια των Προπτυχιακών Προγραμμάτων της Διοίκσης Επιχειρήσεων.

Η κύρια ερευνητική της δραστηριότητα εστιάζει στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού και στη Διαχείριση της Γνώσης και Καινοτομίας στους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις. Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και επιστημονικές εργασίες της έχουν παρουσιαστεί σε διάφορα ευρωπαϊκά και διεθνή ακαδημαϊκά συνέδρια (European Academy of Management, Strategic Management Society, British Academy of Management, etc.). Το 2015 βραβεύτηκε με το βραβείο Emerald Literati Network Highly Commended Paper και το 2019 με το Βραβείο Emerald Literati Network Outstanding Paper.

Στο παρελθόν έχει εργαστεί στο Τμήμα Στρατηγικού Σχεδιασμού των Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004, καθώς και στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού του CDE υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

Ευάγγελος Σφακιανάκης

Ο Ευάγγελος Σφακιανάκης είναι πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, κάτοχος  μεταπτυχιακού τίτλου MBA και διδάκτορας του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς με τίτλο διδακτορικής διατριβής «Δημιουργία μοντέλων πρόβλεψης του κινδύνου χρεοκοπίας ελληνικών επιχειρήσεων». Η κύρια ερευνητική του ενασχόληση εντάσσεται στο πεδίο των Χρηματοοικονομικών και εστιάζει στην ανάλυση των θεμελιωδών στοιχείων των επιχειρήσεων και την αξιολόγηση επενδύσεων. Παράλληλα, ασχολείται επαγγελματικά με την ενεργή διαχείριση χαρτοφυλακίου και ειδικότερα την ανάλυση και αξιολόγηση επενδύσεων για λογαριασμό εταιρειών Asset Management.  

Τούντας Κανέλλος

Ο Τούντας Κανέλλος είναι Επίκουρος Καθηγητής Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Ανάλυσης στο τμήμα Διοίκηση Γεωργικών Επιχειρήσεων μκαι Συστημάτων Εφοδιασμού του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποφοίτησε από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Χαλκίδας. Συνέχισε τις σπουδές του και έλαβε πτυχίο από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Του απονεμήθηκε μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Το 2006 απέκτησε διδακτορικό τίτλο στη Λογιστική και  Χρηματοοικονομική Διοίκηση από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ εκπόνησε  μεταδιδακτορική έρευνα στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε ως ελεγκτής στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από το 2000, ενώ διετέλεσε Προϊστάμενος Οικονομικών Υπηρεσιών της από το 2003 έως το 2010. Στο παρελθόν εργάστηκε ως Λογιστής  στη Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Οικονομικών στο Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη από τον Ιανουάριο του 2011 έως τον Αύγουστο του 2014  ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως τον Ιούνιο του 2015 Υποδιοικητής στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων. Η ακαδημαϊκή του εμπειρία είναι ευρεία. Έχει διδάξει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο ΤΕΙ Αθήνας, στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά, στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ενώ σήμερα διδάσκει Λογιστική σε Μεταπτυχιακά προγράμματα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιστημονικά του άρθρα έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα Διεθνή Περιοδικά, Διεθνή Οικονομικά Συνέδρια και Forumς όπως ενδεικτικά αναφέρονται, Sustainability, Strategies in Accounting and Management, Theoritical Economic Letters (TEL), Journal of Accounting and Taxation, Energies, Journal of Business Accounting and Finance Perspectives, Journal of Economics and International Business Management, Journal of Forecasting, Interdisciplinary Journal of Economics and Business Law, International Journal of Economics and Finance, Interdisciplinary Journal of Economics and Business Law, Journal of Governance and Regulation, Corporate Board: Role, Duties and Composition, International Journal of Corporate Finance and Accounting, Journal of Financial Regulation and Compliance. Έχει παρουσιάσει σειρά διαλέξεων σε θεματολογία Οικονομικών και Δημοσίου Λογιστικού ενώ κύρια θέματα επιστημονικού του ενδιαφέροντος είναι η Λογιστική και η Χρηματοοικονομική. Είναι κριτής σε διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά, και έχει επιβλέψει μια σειρά διδακτορικών διατριβών όπως και ένα μεγάλο αριθμό διατριβών MSc.

Γιώργος Χορταρέας

Ο Γιώργος Χορταρέας είναι Καθηγητής Μακροοικονομικής Θεωρίας και Πολιτικής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστήμων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε στα Τμήματα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (πτυχίο), του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης (M.Phil.), και του Πανεπιστημίου του Connecticut (Ph.D., 1999).

Εργάστηκε στην Τράπεζα της Αγγλίας ως ερευνητής και σύμβουλος πολιτικής και από το 2004 μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του στο ΕΚΠΑ ήταν Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (Reader in International Finance) στο Essex Business School του Πανεπιστημίου του Essex. Υπήρξε Post-Doctoral Fellow στο Πανεπιστήμιο Harvard και επισκέπτης ερευνητής σε πανεπιστήμια και οργανισμούς οικονομικής πολιτικής (Columbia University, Federal Reserve Bank of New York, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κλπ.).

Είναι ερευνητικός εταίρος του Centre for Economic and Public Policy του Πανεπιστημίου Cambridge, και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Money Macro and Finance Research Group Committee της Μεγάλης Βρετανίας. Η ερευνά του επικεντρώνεται στη θεωρία της μακροοικονομικής πολιτικής με έμφαση στη νομισματική πολιτική, στη σχέση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και της μακροοικονομίας, και στη διεθνή μακροοικονομική με έμφαση στις συναλλαγματικές ισοτιμίες.